Title

Click here to edit subtitle

Αντικείμενα - Διδάσκοντες του 4ου Θερινού Μουσικου Σεμιναρίου Συνόλων & Οργάνων

                 Δημήτρης Δημόπουλος

      Πιάνο,Εργαστήριο Συμϕωνικής Ορχήστρας

Δημήτρης Δημόπουλος 5-9.7.2013
Εργαστήριο Ορχήστρας - Πιάνο - Διεύθυνση Ορχήστρας
  Πιανίστας και μαέστρος με σπουδές στην Ελλάδα και αργότερα στο Λονδίνο και τη Βουδαπέστη. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής Δωματίου και κοντσέρτα με ορχήστρα. Διακρίνεται για το ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου του με πολλές πρώτες πανελλήνιες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις για την ελληνική γερμανική και ισπανική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Το ενδιαφέρον του και η δραστηριότητά του ως μαέστρος είναι η εκπαίδευση νέων μουσικών ορχήστρας.
Έχει διευθύνει την Δ.Ω Λάρισας την Κ.Ω Θεσσαλονίκης τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης και από το 1999 διευθύνει την Ορχήστρα του ΑΠΘ. Ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του Κοζάνη.
                Γιάννης Γεωργιάδης
                         Βιολί

Γιάννης Γεωργιάδης 5-6.7.2013
Βιολί
Ο βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης, γεννημένος στην Αθήνα, έχει χαράξει μια σημαντική πορεία στο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι εμφανίσεις του σε μεγάλα μουσικά κέντρα στην Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Η.Π.Α., Μεξικό, Ελλάδα, σε γνωστές αίθουσες συναυλιών όπως Musikverein της Βιέννης, Palais de Congres et de la Musique στο Στρασβούργο και Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, έχουν στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των κριτικών, αποσπώντας τα θερμότερα σχόλια για τη μουσικότητα και την ευαισθησία που διακρίνουν τις  ερμηνείες του.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με γνωστές ορχήστρες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Φιλαρμονική του Λονδίνου, η Συμφωνική του Βερολίνου, η Φιλαρμονική της Βουδαπέστης, η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας, η Sinfonietta Beer Sheva του Ισραήλ, η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ορχήστρα Δωματίου του Κρεμλίνου, υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων αρχιμουσικών μεταξύ των οποίων Alun Francis, Uri Mayer, Misha Rachlevsky, Horia Andreescu, I. Ionescu-Galati, Vladimir Valek.
Το ενδιαφέρον του τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο ανεξάντλητο ρεπερτόριο της Μουσικής Δωματίου και έχει συνεργαστεί στα πλαίσια διεθνών Φεστιβάλ με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ερμηνευτές όπως οι Δ. Σγούρος, J. Menuhin, A. Brusilovsky, I. Oistrach, G. Hoffman.
Ο Γιάννης Γεωργιάδης σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών κοντά στον Τάτση Αποστολίδη και πήρε το δίπλωμά του το 1983, έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια στη Θερινή Ακαδημία του Salzburg.Για δύο συνεχείς χρονιές εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφίες του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και της Αυστριακής Κυβέρνησης, δίπλα στο διακεκριμένο παιδαγωγό Fr. Samohyl στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης το 1991 με Ανώτερη Διάκριση.
Η διδασκαλία κατέχει επίσης σημαντική θέση στις δραστηριότητες του και έχει διδάξει σε διεθνή σεμινάρια στη Ν. Υόρκη, στη Γενεύη και στην Ελλάδα.
Η δισκογραφία του με τις εταιρίες ΕΜΙ, Warner περιλαμβάνει έργα Ελλήνων συνθετών, Γ. Παπαϊωάννου, Α Παπαδημητρίου, Μ. Κανά καθώς και έργα κλασσικού ρεπερτορίου των R. Strauss, Sarasate, Ravel, Saint Saens. 
Την Aνοιξη του 2000 ιδρύει την Ορχήστρα Δωματίου Feminarte και ως καλλιτεχνικός διευθυντής της προγραμματίζει ένα ευρύ κύκλο δραστηριοτήτων στα πλαίσια φεστιβάλ στην Ελλάδα και το διεθνή χώρο σε συνεργασία με επίλεκτους Έλληνες και ξένους σολίστ και αρχιμουσικούς.
Παναγιώτης  Δράκος
Φλάουτο
Παναγιώτης Δράκος 5-6.7.2013
Φλάουτο
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο με τους καθηγητές Σωκράτη Ζαργάνη και Ουρς Ρούτιμαν.

Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» που, από το 1979, έχει ως στόχο του, παράλληλα με το κλασικό ρεπερτόριο, τη ζωντανή εκτέλεση και δισκογραφία της ελληνικής μουσικής. Με το συγκρότημα έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, στην Κύπρο, σε χώρες της Ευρώπης, στον Καναδά και στην Αυστραλία.

Από το 1982 μέχρι το 1992 ήταν πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  και, επίσης, στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, από την ίδρυσή της. Από το 1992 είναι πρώτο φλάουτο στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα της Σόφιας και την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
            Φώτης Κοτσοθόδωρος
                     Κιθάρα

Φώτης Κουτσοθόδωρος 5-6.7.2013

Κιθάρα

Γεννήθηκε στη Λαμία  και πήρε το δίπλωμά του από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης στην τάξη κιθάρας του Δ. Κοντογιάννη το 1992. Συνέχισε τις σπουδές του στα μεταπτυχιακά τμήματα του Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη απ’ όπου αποϕοίτησε το 1995. Από το 1997 έως το 2000 ϕοίτησε στο Concervatorio Superior της Μαδρίτης και στο Concervatorio Superior της Κόρδοβας στην Ισπανία κοντά στους Μ.Jimenez και M. Barbera αντίστοιχα καθώς και στην Ακαδημία ¨Robert Schumann¨ του Ντίσελντορϕ στη Γερμανία κοντά στο κιθαριστή Joaquin Clerch.  
Είναι απόϕοιτος του Πανεπιστημίου ‘Μozarteum’ του Salzburg της Αυστρίας με Βakkalaureat και Μagister Diplom της τάξης του M. Seidel(κιθάρα) και J. Huebsher (τμήμα παλιάς μουσικής) αποσπώντας παράλληλα , μετά από εισήγηση του πανεπιστήμιου, το βραβείο του καλύτερου απόϕοιτου της χρονιάς (Wurdigungpreis) από το υπουργείο τεχνών και επιστήμων της Αυστρίας. Η διάκριση δόθηκε για πρώτη ϕορά σε κιθαριστή από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα κοντά στους S. Fontaneli (μαέστρος της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής Μozarteum) L. Browuer, E. Fisk και M. Barrueco. 
Από τα πρώιμα ακόμα μουσικά του βήματα λάμβανε μέρος σε πανελληνίους και διεθνείς διαγωνισμούς σε όλο το κόσμο αποσπώντας διακρίσεις.
Έχει διδάξει και δώσει ρεσιτάλ σε ϕεστιβάλ όπως: Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, Κύκλο Κιθάρας Μ.Μ.Α., Μικρό Φεστιβάλ Άγιου Στεϕάνου, στα Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας και Πάτρας και σε Διεθνή Συμπόσια στο εξωτερικό όπως Iserlohn, Esterghom, Tijuana, Bratislava,  Mikulov, Il de Re , Pomferada, Vienna, Laufen, Gran Canaria. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1ο  συνέδριο κιθάρας  χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιου “Bilkent”.
Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνει την εκτέλεση του ρεπερτορίου της κιθάρας σε όργανα μπαρόκ και κλασσικορομαντικης περιόδου με ιδιαίτερη έμϕαση στα έργα του πρώιμου ρομαντισμού.
Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα εκτός από πολυετή συνεργασία με μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης  της Λαμίας και της Καβάλας περιλαμβάνει διδασκαλία σε διοργανώσεις με αντικείμενο τη κιθάρα και τη μουσική δωματίου ενώ μαθητές του έχουν βραβευτεί κατ΄επανάληψη  σε σημαντικούς διαγωνισμούς.
Θάνος  Φυσέκης
Σαξόφωνο
Γιάννης  Γράμψας
Εργαστήριο Χορωδίας
Ανώτερα Θεωρητικά
Θάνος Φυσεκης 8.7.2013
Σαξόφωνο
Ο Θάνος Φυσέκης πήρε δίπλωμα Σαξοφώνου το 2000 (τάξη Θεόδωρου Κερκέζου). Επίσης πήρε μαθήματα από τους Jean-Marie Londeix πρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας σαξοφώνου το 2003 στη Γαλλία καθώς και τους Leo Saguiguit και Eric Honour καθηγητές σαξοφώνου του University of Central Missouri το 2009.Σπούδασε θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη και φυγή ).
Έχει εμφανιστεί με ρεσιτάλ αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου σε αίθουσες όπως – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ακρόπολη Αθηνών, Γκαίτε, Αίθουσα Παρνασσός, Κολέγιο Αθηνών, κ.α.
Διδάσκει σε διάφορα Ωδεία στην Ελλάδα από το 2000 και μαθητές του συμμετείχαν και διακρίθηκαν με Βραβεία σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς.
Έχει οργανώσει τον διεθνή διαγωνισμό Σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας το 2007 όπου φιλοξενήθηκαν μεγάλες Προσωπικότητες της Μουσικής όπως και την Πανελλήνια & Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου στο Βόλο το 2012 σε συνεργασία με τις τάξεις Σαξοφώνου του Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίου Κύπρου, του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νικης, του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης κ.α.
Υπήρξε καλλιτεχνικός υπεύθυνος της πολιτιστικής Ολυμπιάδας Αθήνα 2004 όπου συμμετείχαν 34 σχολικές μονάδες του Νομού Φθιώτιδας.Έχει συνεργασία με την μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία Σαξοφώνων <<Η.Selmer Paris>> είναι μέλος κριτικών επιτροπών καθώς και επίτιμο μέλος του European Centre for Saxophone Study ως προσωπικότητα του Σαξοφώνου στη Ελλάδα.
 Γιάννης Γράμψας 5-9.7.2013
Εργαστήριο Χορωδίας - Ανώτερα Θεωρητικά
 Γεννήθηκε στην Καρδίτσα όπου και έλαβε τις στοιχειώδης γνώσεις μουσικής θεωρίας και χορωδίας με τον Στ.Ευθυμιάδη. Στη συνέχεια σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και μονωδία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με δασκάλους τον Γ. Τσανακά και την Κ. Δαμασιώτη αποφοιτώντας με Άριστα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Α.Π.Θ. (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) όπου σπούδασε μουσικολογία και μουσική παιδαγωγική. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης και διάφορους κύκλους σεμιναρίων για μουσική ανάλυση και θεωρητικά με πολλούς γνωστούς Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Εργάσθηκε πολλά χρόνια ως θεωρητικός στα περισσότερα ωδεία της Κεντρικής Ελλάδας και διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μουσικός σύμβουλος σε αρκετά απ’αυτά.
     Σήμερα είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας το οποίο ίδρυσε το 2003. Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια και είναι μέλος καλ/χνικών επιτροπών του ΥΠ.ΠΟ σε όλη την Ελλάδα, ενώ από το 2006-2011 υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της «Στέγης Ελληνικών Χορωδιών».        
           Νίκος Ευθυμιάδης
         Διεύθυνση Χορωδίας
         Εργαστήριο Χορωδίας
Νίκος Ευθυμιάδης 5-9.7.2013
Εργαστήριο Χορωδίας - Διεύθυνση Χορωδίας
     Γεννήθηκε στη Καρδίτσα όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές ( βιολί, ανώτερα θεωρητικά και διεύθυνση χορωδίας) τις οποίες και συνέχισε και ολοκλήρωσε στη Θεσσαλονίκη παράλληλα με τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. 
     Τα πρώτα μαθήματα στη διεύθυνση χορωδίας παρακολούθησε με τον πατέρα του Στ. Ευθυμιάδη και τον Ι. Αδαμίδη με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποκτώντας Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας . Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης και σεμινάρια γρηγοριανού μέλους, λειτουργικής μουσικής του 16ου αιώνα και μπαρόκ βιολιού στην Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία κ.α. .
   Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες ως βιολονίστας και μαέστρος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
    Σήμερα, διδάσκει βιολί στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας όπου είναι υπεύθυνος Μουσικών Συνόλων, καθώς και στο ωδείο Τούμπας-Κ.Ματσίγκου στη Θεσ/νικη και διευθύνει τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου.
    Το 2011 το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών τον τίμησε ως τον κορυφαίο Έλληνα Νέο Έλληνα διευθυντή χορωδίας για το 2011.Σάντρα  Αποστολοπούλου
Μουσική Δωματίου

Σάντρα Αποστολοπούλου 5-6.7.2013
Μουσική Δωματίου

Γεννήθηκε στη Λάρισα . Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο φλάουτο, στην τάξη του κ.Ιλιε Μακοβέι, στο Δ.Ω.Λάρισας,και συνέχισε , στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον ίδιο καθηγητή, απ’ όπου και πήρε το Δίπλωμά της (Ιούνιος 2000).Είναι επίσης πτυχιούχος αρμονίας (Ιούνιος 2006),αντίστιξης (Ιούνιος 2008) ενοργάνωσης πνευστών οργάνων (Ιούνιος 2009) και φούγκας(Ιούνιος2010).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τους : I.Matuz , V.Staikou , W.Bennett , M.Bennett , M.H. Antorjan και Π. Δράκο. Μελέτησε στο Μόναχο με την Μarian Henkel Antorjan.
Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολές πόλεις της Ελλάδας.Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης,τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης,την Ορχήστρα του Α.Π.Θ.και τη Φιλαρμονική του Δήμου Κορίνθιων.
      Έχει συνεργαστεί επίσης με την γυναικεία και παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, την μικτή χορωδία Τυρνάβου,τον Μουσικό Σύλλογο Λάρισας,την Χορωδία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας,κ.ά.
      Συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD « 40 Τραγούδια για παιδάκια και παιδιά » του Μίκη Θεοδωράκη.
      Είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρισας από το 1986,καθώς και σε διάφορα μουσικά σχήματα κλασικής μουσικής της πόλης της.
     Δίδαξε στα Δημοτικά Ωδεία Λάρισας,Καρδίτσας και Δήμου Γιάννουλης κατά την περίοδο 2000-2007
     Από τον Σεπτέμβριο του 2007 διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.